9 listopada 2016r. nasi uczniowie klasy I Kucharz ; DAWID DĄBROWSKI i PATRYK KASPROWICZ wraz z nauczycielem p. Elżbietą Piskorz udali się na Gastronomiczny Konkurs Wojewódzki „Najsprawniejszy w zawodzie kucharz”, który odbył się w Gdańsku. Tematem przewodnim konkursu były „Warzywne przystawki-odżywiaj się zdrowo i kolorowo”. Chłopcy pod czujnym okiem Pana Zbyszka Weissgerbera – naszego szkolnego Mistrza Kuchni szlifowali umiejętności potrzebne do wykonania spring rollsów. Choć zadanie – jak na uczniów pierwszej klasy – nie było łatwe. Ogromne zainteresowanie zawodem oraz silna motywacja chłopców spowodowała, że uczniowie poradzili sobie z zadaniem. Swoim zaangażowaniem, samodzielnością i wytrwałością w pracy zostali zauważeni przez Prezesa Fundacji „Sprawni Razem” i otrzymali Nagrodę Specjalną, która sprawiła dużą radość.
Szkolne eliminacje do konkursu
Wielość składników na stanowiskach zapowiada jak ciężka praca czeka chłopców w ciągu najbliższych dwóch godzin, a sprawne krojenie warzyw budzi podziw Prezesa Fundacji „Sprawni Razem”
Proszę, jakie zaangażowanie wykazują uczniowie. Trzeba nie lada umiejętności przy zwijaniu spring rollsów.
Nagroda specjalna dla uczniów naszej szkoły wręczona przez prezesa Fundacji „Sprawni Razem” i uczestnicy VI Wojewódzkiego Konkursu „Najsprawniejszy w zawodzie kucharz”