XVII WOJEWÓDZKI KONKURS „NAJSPRAWNIEJSZY W ZAWODZIE KUCHARZ”

Jak co roku nasi młodzi kucharze pod bacznym okiem nauczycieli zawodu Pani Elżbiety
Piskorz i Pana Zbyszka Weissgerbera szlifują swoje umiejętności zawodowe, aby stawić czoła konkurencji.

Tematem przewodnim tegorocznego konkursu były „ZIEMNIAKI W ROLI GŁÓWNEJ” .
W eliminacjach szkolnych mogli więc brać udział uczniowie klasy pierwszej – wszak materia im jest już dobrze znana. Komisja wyłoniła dwóch uczniów z klasy pierwszej kucharz – Dawida Dąbrowskiego i Patryka Kasprowicza. Konkurs składał się z dwóch etapów: części pisemnej i praktycznej.

DAWID z części teoretycznej otrzymał jako jedyny z uczestników maksymalną ilość punktów, PATRYK także poradził sobie dobrze. W części praktycznej obaj dali z siebie wszystko. Potrawy, które zaprezentowali były wykonane w sposób profesjonalny mimo, że poziom trudności wykonania potraw był bardzo wysoki.

A oto zdjęcia potraw, które wykonali:

1
Eliminacje do konkursu
2

Część pisemna konkursu
3

Dufinki ziemniaczane
4

Knedelki ziemniaczane
5

Najlepsi kucharze 2017
6
A tak integrowali się nauczyciele podczas konkursu