TURNIEJ WOJEWÓDZKI „NAJSPRAWNIEJSZY W ZAWODZIE KUCHARZ 2018”

Jak co roku nasi uczniowie wraz z nauczycielem Panią Elżbietą Piskorz brali udział
w konkursie gastronomicznym w Wejherowie.

W tym roku tematem zmagań kulinarnych był „Świat  Makaronowych Inspiracji”.
Do turnieju wyłonieni w drodze eliminacji zostali uczniowie klasy drugiej kucharz;
BEATA BUSZKO zajęła III miejsce w części pisemnej konkursu. W części praktycznej przygotowała  „Penne z łososiem”

IMG_2266Została doceniona za bardzo ładną i estetyczną dekorację potrawy.

PATRYK KASPROWICZ  przygotowywał się do konkursu w części praktycznej
pod bacznym okiem swojego instruktora (szefa restauracji w hotelu Faltom) .

Uczeń został zauważony przez komisję konkursu za przygotowanie „Tagliatelle
z krewetkami”. Szczególnie krewetki były bardzo smaczne i przygotowane
w tak zwany „punkt” – jak to podkreślił przewodniczący komisji.  Patryk wykazał się sporymi umiejętnościami jak na ucznia drugiej klasy.

IMG_2268

Dziękujemy konkursowiczom i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych.

IMG_2229 IMG_2233 IMG_2241