Jak co roku nasi uczniowie wraz z nauczycielem Panią Elżbietą Piskorz brali udział
w konkursie gastronomicznym w Wejherowie.
W tym roku tematem zmagań kulinarnych był „Świat Makaronowych Inspiracji”.
Do turnieju wyłonieni w drodze eliminacji zostali uczniowie klasy drugiej kucharz;
BEATA BUSZKO zajęła III miejsce w części pisemnej konkursu. W części praktycznej przygotowała „Penne z łososiem”
Została doceniona za bardzo ładną i estetyczną dekorację potrawy.
PATRYK KASPROWICZ przygotowywał się do konkursu w części praktycznej
pod bacznym okiem swojego instruktora (szefa restauracji w hotelu Faltom) .
Uczeń został zauważony przez komisję konkursu za przygotowanie „Tagliatelle
z krewetkami”. Szczególnie krewetki były bardzo smaczne i przygotowane
w tak zwany „punkt” – jak to podkreślił przewodniczący komisji. Patryk wykazał się sporymi umiejętnościami jak na ucznia drugiej klasy.
Dziękujemy konkursowiczom i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych.